Vistas de página en total

martes, 13 de diciembre de 2011

Aurreikuspenen aurretik, Bartzelona garaile

Aspalditik ikusi dugun Madrilrik hoberena ezin izan du Bartzelona garaitu. Aurreikuspen guztiak esaten zuten aurtengo Madril hau, urteetan ikusi dugun hoberena, Bartzelonari arazorik gabe irabaziko ziola. Baina ez da horrela izan. Badirudi, Blaugranek ezbeharren aurrean handitzen direla, eta hori da oraingoan gertatu dena dena.

Egia da Madril hobeto hasi izan duela partidua. Izan ere, Benzemak 22. Segundoan sartu du gola Valdesek egundoko hutsa egin ondoren. Bazirudien gol horrek depresio psikologiko batean lurperatuko zituela Bartzelonako jokalariak, are gehiago hurrengo 25 minutuetan Madrileko Benzemak eta Ronaldok aukera ezin hobea izan zutela partidua ixteko bi gol gehiagorekin. Baina barkatu zuten “merenge”-ek eta hori Bartzelonak aprobetxatuko zuen.

30. minutuan, atsedena heldu baino lehen, Alexis Sanchezek gola itzela sartu zion Casillasri, Messiren kristorako pasea jaso eta gero. Hau bai izan zen kolpe gogorra Madrilgo jokalarientzako. Une hartatik aurrera behera etorri ziren eta zelaian talde bakarra geratu zen, Bartzelona.

Blaugranen bigarren gola 53 minutuan heldu zen. Xavi izan zen 1-2koa markagailuan jarri zuena. Areaz kanpotik zartako ederra jaurti ondoren, Marcelok jaurtiketa desbideratu eta baloia ate barrura sartu zen. Azkenik, 63. Minutuan, Cesc sartu zuen partiduaren azken gola. Dani Alvesek egindako erdiraketa bikaina bat aprobetxatuz  ailegatu zen gola. Bartzelonak partidua itxi zuen une horretan.

Klasiko guztietan bezala, begirada nagusienak Messin eta Ronaldon izan ziren. Urrezko baloiaren gaia pil-pilean dagoenean gainera. Baina ez da izan hau bi izar hauen partidua. Hauen artean, Messi izan da garaile baina ez batak ez besteak ez dute egin haien partidurik hoberena. Esan daiteke fitxaje berrien partidua izan dela hau, bai cesc-ek, bai Alexisek partidu ederra jokatu zuten eta partidua itxi zuten haien bi tantoekin.

Esan beharra dago partidu honetan kiroltasun handia egon dela Jose Mourinhoren aldetik. Izan ere, partiduaren bukaeran, Tito Vilanovarengana hurbildu da eta barkamena eskatu dio, aurretik aurreratu duen bezala.